Intrebari si raspunsuri

Forum dedicat medicilor romani care doresc sa reuseasca in Germania

Intrebari si raspunsuri

Postby crivac » Sun Aug 26, 2012 11:08 am

extrase din grupul de pe facebook MEDICI ROMANI IN GERMANIA

1 )Acte necesare pentru inscriere in Colegiul Medicilor Sibiu?
(sediu e pe Calea Dumbravii In aceeasi cladire cu Cec Bank, la etaj):
1. diploma (copie)
2. adev. rezident (specialit.+an) (daca este cazul)
3. cazier
4. adev.medicala MF + psihiatru
5. certificat casatorie (daca e cazul)
6. asig. malpraxis (copie) (daca e cazul)
7. Cereri
8. Taxa inscriere 70Ron (se achita la sediu fiind necesara diploma de medic)
Programul cu publicul: Luni, Miercuri, Joi, Vineri 9-15.30
Marti nu e program.

2)Pt Approbation Rheinland ?
http://www.laek-rlp.de/recht/approbatio ... /index.php

3)Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? Daca eu lucrez deja in Germania poate sa-si ia si sotul meu mai repede dreptul la munca?
Faptul ca tu esti medic in Germania constituie un avantaj pentru familie. Trebuie trimisa o scrisoare la Arbeitsamt in care se explica situatia si se cere dreptul de munca pt celalalt membru al familiei.

4)stie cineva cam cat costa Approbationul pt Badden-Wurttemberg? A dat cineva recent testul de limba pentru approbation in acest land?
250euro diploma si inca 75euro ex in sine.

5)Cum este ex de Approbation in Freiburg ?
ex de limba are 3 parti:o anamneza cu un pacient fictiv,prezentarea pacientului unui Facharzt,si dupa sa-i explici pacientului o anumita interventie.sunt decat 2 o bronhoscopie sau cateterism cardiac.la inceputul ex o sa vine o tipa si te intreaba ce alegi din cele 2,si in functie de asta pacientul fictiv o sa iti zica simptomele.

6)Unde pot gasi informatii cu privire la durata si componenta rezidentiatului ?
http://www.mediciromani.com/rezidentiat/

7) Unde pot fi consultate grilele salariale pt medici?
http://www.marburger-bund.de/

8) Toate spitalele respecta Marburger Bund Tarifvertrag?
Nu, nu toate respecta grila, si nu toate respecta programul standard de munca, unele nici nu platesc ore suplimentare,altele ofera timp liber in compensatie, si restul,sigur platesc überstunde.

9)Pentru kardio cu ce se incepe rezidentiatul?
pe orice specializare de innere se face un trunchi comun de 3 ani de innere. mai multe informatii se gasesc in linkul de mai sus cu structura fiecarei ramuri.

10) cat de greu este sa obtii un job in Germania ?
inca un lucru pe care vreau sa.l mai scriu este ca spre deosebire de acum 2 ani sau chiar anul trecut a inceput sa creasca concurentza pe posturi si pot spune ca nu mai e de ajuns B2 ca sa te cheme la interviu sau sa poti obtine job, cu cateva exceptii gen psihiatrie,neuro,anestezie. puteti intreba alti colegi care deja sunt aici si au un avantaj prin asta.

11)Care este diferenta intre acut si reabilitare?
sa luam exemplul neurologiei. pe reha vin pacientii la recuperare,au deja diagnosticele stabilite si in general sunt stabili. reha are 4 faze de la A la D , faza A e cea mai grea, imediat dupa akut, pacientii au inca multe probleme si a lucra pe reha faza A este aproape a lucra pe akut. Pe akut vin pacientii proaspeti, fara diagnostice, si care au nevoie urgent de investigatii. aici se face multa medicina. alta diferenta e de salariu unde pe reha sunt mai mici cu 4-500 brut decat pe akut iar garzile sunt si ele mai slab platite.

12) de ce se recomanda ca prim job in germania un job pe reha ?
nu este regula sa se inceapa pe reha,dar este o buna oportunitate de a aprofunda limba germana fara a fii presat de evenimentul akut .

13)Ce inseamna specialitati de varf?
In Germania neurologie se gaseste foarte usor pentru ca este la fel de grea ca si terapia intensiva. Ma refer Neuro Akut. In fiecare zi iti vin pacienti cu infarct cerebral,pacienti care trebuiesc asistati respirator,care trebuiesc resuscitati. Nu prea se inghesuie lumea pe neuro akut. in schimb va pot spune ca la un post de OFTALMOLOGIE; DERMATOLOGIE, si altele se inscriu la un post cel putin 2-3 sute de medici.

14) cat de solicitat e un post pe dermatologie ?
Va pot da un exemplu,la un post de DERMATOLOGIE in klinica universitara din Jena s.au inscris in 2 luni 1200 candidati aproximativ si interviurile au durat 2 luni, va dati seama ca nu au chemat pe nimeni din romania pt ca avem noi B2.

15)UNDE ESTE CONCURENTA MAI MARE?
Sigur in jurul oraselor mai mari si in vest.

16)In Germania garzile sunt tot pe mai multe linii ca in romania? totusi de ce e mai usor pe reha?
este mult mai usor sa incepi pe un spital REHA, pt ca ai timp sa inveti si limba si sa te si acomodezi. Va felicit daca nu stati pe ganduri sa veniti la un spital akut, tinand cont ca va vine pacientul in AUFNAHME , si nici nu vorbeste prea clar, si tu trebuie repede sa il intelegi, sa interpretezi ce ai gasit, si sa si suni la Oberarzt sa spui exact cu ce ti.a venit pacientul. In Germania nu exista garzi de linia 1,2,3,4.... ca in Romania si unde sta oricum si medicul specialist cu tine in garda. In Germania esti singur - singurel. Oberarztul e acasa si asteapta telefonul tau.

17) De la brut la net, cat iti ramane in mana din salariu?
brutul anul 1 este cam 3500, daca nu esti casatorit ramai cam cu 1850.

18) Unde ne putem inchiria apartamentele ?
va recomand un site de unde si eu mi.am inchiriat:
http://www.immobilienscout24.de

19) Cum sunt apartamentele ?
99% din apartamente sunt goale, fara mobila,fara nimic, si foarte putine au ceva mobila. de asemenea nu au nici bucatarie, doar baia e amenajata. puteti confrunta site.ul

20) ce costuri implica inchirierea ?
majoritatea sunt prin agentii,care iau o taxa , se numeste PROVISION si este cam 2 chirii si jumatate cand semnezi contractul de inchiriere. pe langa asta, proprietarul iti mai ia si el 3 chirii ca si garantie. deci la un calcul simplu pt un apartament de 1000 euro tre sa mai scoti din buzunar cam 5-6.000 . Sigur,mai sunt si romani norocosi, noi am gasit direct la proprietar si nu am mai platit provisionul si pt CAUTION exista cateva societati care pentru 30-40 euro pe an iti preia CAUTIONUL.

21)ce e HOSPITATIONUL si cat dureaza ?
Hospitationul este o perioada petrecuta in spital,in care tu te acomodezi cat de cat iar spitalul isi da seama ce e de capul tau. poti face de la cateva zile la cateva luni. la mine a durat 3 luni. in mod normal nu te pune sa muncesti ca nu ai voie,dar eu am facut internari din a doua saptamana pt ca era mare nevoie de medici acolo. de asemenea primesti cam 4-500 euro lunar si cazare si 3 mese pe zi.

22) odata ajunsi in Germania,unde ne informam despre rezidentiat ?
Pt informatii asupra rezidentiatului, si alte congrese sau studii complementare va recomandam Camera Medicilor Hessen. In Germania fiecare land are Camera Medicilor separat. sistemul e descentralizat.

23) in Germania fiecare ramura a medicinei are si o societate nationala cu un site web :
http://www.dgn.org/
http://www.hno.org/
http://www.dgnc.de
http://www.dgu.de
http://www.dgim.de
http://www.derma.de
http://www.dgai.de
http://www.dgk.org
http://www.gefaesschirurgie.de
http://www.deutsche-diabetes-gesellschaft.de/

24)Approbationul, odata obtinut, este valabil in toata Germania?
DA , si daca schimbati jobul, este valabil in continuare

25)cineva intreba cine plateste taxa de Approbation.
Se plateste de catre medic, este in valoare de aproximativ 260-300 euro. depinde de land. aceasta taxa nu este platita de spital.

26)ANMELDUNG de la primarie.
fiecare medic trebuie sa mearga aici in germania la primaria orasului cu pasaportul la biroul AUSLÄNDER pentru a fi luat in evidenta. luati cu voi si contractul de chirie, uneori se cere. mie in bad orb nu mi.au cerut contractul de chirie dar in königstein mi.au cerut.

27)cineva intreaba la ce banca sa.si faca contul in care va intra salariul.
eu am facut la sparkaase, am facut si card si am facut si onlinebanking pt 5 euro. este foarte util pentru plati online,mai ales ca fiecare sucursala de banca este independenta in germania ,cum sunt mcdonalds la noi,sunt francize. daca vrei sa iei credit de la banca trebuie sa te duci la sucursala unde ti.ai facut contul. daca te muti cu serviciul la 100 km apoi,cum a fost cazul meu e foarte dificil de lucrat cu respectiva sucursala.

28) daca doriti sa calculati salariul net pe baza celui brut in Germania va recomand urmatorul site:
http://www.lohnsteuerrechner.com/

29) in ce Land se obtine cel mai usor Approbationul ?
In landul Hessen este cel mai usor de obtinut Approbationul. se merge pus si simplu cu dosarul de acte la Frankfurt si in 2-3 zile se primeste actul. In celelalte landuri se da suplimentar examen de limba. chiar daca aveti B2.

30) Putem sa inchiriem pe teritoriul Germaniei chiar daca nu avem un contract semnat undeva?Sa zicem, ca vrem sa stam o luna pe banii nostri si sa vizitam Germania...(am dat un exemplu). De exemplu, in tarile nordice, cum ar fi Suedia, nu poti inchiria nimic daca nu ai un contract de munca semnat la ei in tara.
Puteti inchiria, nu va cere nimeni sa vada contractul de la job,dar nu va inchiriaza nimeni doar o luna. se inchiriaza minim 3 luni si ca sa pleci din apartament trebuie sa anunti cu minim 3 luni inainte. ti se cere doar BLZ, bankverbindung de pe cardul pe care primesti salariul ca sa isi traga lunar chiria direct din card. e simplu si nu aveti de alergat la banci sa platiti voi.

31) cum se poate scapa de KAUTION-ul cerut la chirie si care e in valoare de 3 chirii aproximativ ?
una din firmele care preiau Kautionul este urmatoarea :
(este firma unde am facut si eu contract ) si platesti doar cam 40 euro la un caution de 3000 euro. :
http://www.eurokaution.de/

32) perioada de hospitation se pune la rezidentiat?
Nu se pune, se pune doar contractul propriu-zis de munca pe care il semnati dupa hospitation. Daca Hospitationul vi se plateste,puteti primi insa contract de Hospitant( dar tot nu se ia in considerare pt rezi). Iar pt rezi se iau in considerare stagii de minim 6 luni lucrate in acelasi spital.

33)unde este mai bine sa mergi ca medic, intr.un spital dintr.un oras mare sau intr.un spital mai retras,dintr.un orasel,eventual un sat,comuna?
daca sunteti la primul job, adaptarea joaca un rol vital pentru viitorul ca medic in germania. uneori adaptarea dureaza dincolo de perioada de proba,iar daca spitalul se gaseste intr.un oras mare ,unde deobicei aplica multi medici, majoritatea nemti, nu ai nicio sansa sa faci cariera acolo. as recomanda un spital unde este nevoie de medici, unde nu prea se inghesuie lumea si unde ti se iarta multe si ai o perioada mai mare la dispozitie. sigur,munca e mai multa pentru ca e deficit de medici in spitalul respectiv si in loc de 10-15 paturi de medic, ajungi sa ai 30 .

34) trebuie neaparat sa faci rezidentiatul cand incepi lucrul in germania?
NU. poti lucra o viata intreaga ca si Ärztlicher Dienst, fara sa ai intentia sa termini vreun rezidentiat.

35) site al ambasadei Romaniei in Germania si reciproc ?
http://www.ambasada.ro/ambasada/1/53/germania.html

36) cum se poate cumpara o locuinta in Germania ?
din 2007 cetatenii romani pot cumpara in nume propriu atat locuinte cat si terenuri in Germania.
Autentificarea tranzactiei se face ca si in Romania in fata unui notar . Notarul verifica inainte in cartea funciara si autentifica actul. In Germania CONTRACTELE SEMNATE SUNT SFINTE. Nu pot fi atacate asa cum se poate in Romania. Deci atentie ce semnati.

37) pe http://www.mobile.de un dealer roman de masini in Germania :

http://home.mobile.de/AFAUTOMOBILEGMBH#ses

38)cum ne putem schimba permisul de sofer din romania aici in germania ?

Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 decembrie 2006 spune ca , statele membre ale Uniunii Europene isi recunosc reciproc permisele de conducere. Totusi articolul 12 din Directiva stabileste ca o persoana care sta mai mult de 185 de zile dintr-un an calendaristic pe teritoriul unui alt stat european, “datorită unor legături personale care relevă legături strânse între respectiva persoană și locul în care locuiește aceasta” ( citat ) trebuie sa-si schimbe permisul de conducere.

39)Documentele care va sunt necesare pentru obtinerea permisului de sofer in germania ?
pasaportul, dreptul de sedere, poza biometrica (care vi se face acolo), vechiul permis si o taxa de 24 de euro. Noul permis va fi trimis pe posta.

40) in OFFENBACH AM MAIN ,langa Frankfurt se afla o biserica romana :
http://biserica.comeurom.net/html/pagina_romana.html

41)cum se suna mai ieftin in tara?
Eu am un abonament fix si mobil la vodafone si o extraoptiune de 19 euro lunar cu care pot suna nelimitat in fix in romania. se numeste EASYBOX.
ar mai fi si site.ul de informare :
http://www.billiger-telefonieren.de/

42)medic roman in München :
Internistin
Dr. med. Raluca Sterescu
Lachnerstrasse 1
80639 München
Tel: 089/160111

43)tot in München, vorbeste lb romana :
Frauenarzt
Dr. med. Ackermann Ingrid
Winthirstrasse 31
80639 München
Tel: 089/164607

44)cum isi poate gasi cineva pe net diverse trenuri,legaturi intre orase ?
http://www.db.de

45) bilete de avion un site foarte util :
http://www.billigflieger.de/home.htm?pk ... 3wod3luhgw

46) doresc sa va mai recomand ceva dictionare:
http://www.dict.cc
http://www.de.thefreedictionary.com
http://worterbuch-deutsch.com/worterbuc ... nisch.html
http://uebersetzung.babylon.com/deutsch/rumanisch/
http://www.karpatenwilli.com/woerter.htm

47) avocat in regiunea BADEN-BADEN :
Baden-Baden Sinzheim
Rechtsanwaltskanzlei
Rosenstraße 39
73547 Sinzheim (Baden-Baden)
Constatin Sperneac-Wolfer
Rechtsanwalt
Zugelassen bei allen Amts- und Landgerichten und beim OLG Karlsruhe
Fachanwaltskurse: Arbeits-, Steuer-, Insolvenzrecht, Wirschaftsmediation, Wirtschaftsrecht
Tätigkeits- /Interessenschwerpunkte
Arbeitsrecht
Vertragsrecht
Internationales Wirtschaftsrecht
Insolvenzrecht
Erbrecht
Koordinaten
Tel. +49 (0)7221 / 804177
Fax: +49 (0)7221 / 396823
Handy: +49 (0) 171 / 5896032
E-Mail: constantin.sperneac-wolfer@t-online.de
Internet: http://www.sperneac-wolfer.de/
Korrespondenzsprachen
Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch, Spanisch, Rumänisch

48) Traducator autorizat in Sachsen :
Erlau, Sachsen Traducator autorizat
Germana - Romana - Germana
Stefan Konnerth
09306 Erlau, Sachsen

49) München - Cabinet de avocatura
Cabinet de avocatura in München, Germania ofera consultanta si reprezentare juridica in drept german in Germania.
http://www.ra-filimon.de
e-mail: filimon@ra-filimon.de

50)Stuttgart avocat :
Stuttgart 70374 - Tibi Damian
Adresa: Walckerstr. 4, 70374 Stuttgart
Tel: 0711-3807406
Fax: 0711-3807407
Mobil: 0163-3598206
Email: tibi.damian@web.de
-asigurari auto, medicale, avocati, de viata, pensie si restul de asig.private si de firma
-fonduri (Investment Fonds)
-finantari imobiliare

51)Bonn - Consulatul General al Romaniei
Legionsweg 14 53117 Bonn
Tel.: 0228-6838 111 - secretariat
Tel: 0228 - 68 38 135 - informatii consulare
Fax: 0228-680 247
E-Mail:info@konsulat-rumaenien-bonn.de
Orar:
Luni, Miercuri, Joi,. Vineri: intre orele 9.00 - 13.00
Marti: intre orele 17.00 - 20.00
Consul general: Dl. Florin Vodita

52)Berlin - Ambasada Romaniei
Ambasada Romaniei
Botschaft von Rumänien
Matterhornstr. 79 14129 Berlin
Tel.: 030 803 30 19
Fax: 030-803 16 84
E-Mail: ro-amb.berlin@t-online.de
Orar: Mo-Fr 8.00-16.00

53)München - expert marketing Eugen Cozma
Eugen Cozma
- consultanta gratuita pentru romani
Telefon: 0172-8198428
Email: ecozma@web.de

54)doresc sa va recomand Steuerberater, de care sigur veti avea nevoie in germania pentru deducerea unor cheltuieli :
Duesseldorf-Koln (Dormagen) Steuerfachangestellte
Roxana Albu / 02133.61915 intre 19:00 si 21:00

55)Offenbach LBK Lohnsteuerberatungskreis
LBK Lohnsteuerberatungskreis
Lohnsteuerhilfeverein e.V
Kirchgasse 38A
63065 Offenbach am Main
Telefon 069 8004935
E-Mail: omnaportal@tiscali.de
Vorbim romaneste!

56)Speyer - Steuerberater Ralf Gruhler
Diplom-Kaufmann RALF GRUHLER - Steuerberater
Tel.: 06232 - 31 70 416
Fax: 06232 - 31 70 415
Mobil: 0171 - 171 58 04
e-mail: ralf-gruhler@gmx.de
Brahmsweg 10
67346 Speyer
Sotia, Dipl.-Kauffrau Diana Gruhler, vorbeste romaneste

57)medic de familie roman in KRONBERG IN TAUNUS la 15 km vest de frankfurt :
STRENGER SORIN tel 00490617367708. La el sunt si eu inscris,vi.l recomand.

58)Pentru traduceri si legalizari in Bucuresti va recomand biroul unde am rezolvat eu :
ROHAS TRANSLATIONS SRL, Bld I. Maniu nr. 18-20, Bl. 15 A+B , Sc. B ap 95, etaj 1 , Sector 6 BUCURESTI , tel 0217711048, 0764633442 .
Traduc bine ,nu am avut probleme in Germania. Intrarea este din Bulevard , la intersectia Lujerului din Militari.

59) ce bani se pot deduce la sfarsitul anului din taxe ?
se poate deduce 100% abonamentul de transport in comun
partial benzina pe kilometri daca folositi masina
100% cartile de medicina cumparate in germania
1/3 din chirie daca va aranjati una din camere pentru studiu...... si alte cheltuieli,pe care nu le stiu.

60) rezidentiatul pe dermatologie?
se poate face partial in spital,partial in praxis. sunt multe oferte pentru joburi in praxis, insa veti fi acceptati doar dupa ce veti face intai 3 ani in spital, pentru ca e nevoie de o anumita experienta cu care sa incheiati rezi in praxis apoi.

61)medici romani in Hanau
http://www.dr-bucur.com/

62)Avocat in Hamburg
Alexandra Elek
Specializările mele sunt: Drept penal - Drept de şedere - Drept civil în general.
Vorbesc româneşte şi vă reprezint cu plăcere în aceste ramuri de drept.
Grindelallee 1, 20146 Hamburg
Tel.: 040/41428936
Fax.: 040/41428934
E-mail: mail(at)rechtsanwaeltin-elek.de

63) Ce acte sunt necesare obtinerii certificatului de conformitate?
http://www.emedic.ro/Avizari/13.htm

64)Ce acte sunt necesare la dosarul pt APPROBATION?

pt approbation HESSEN :


1.diploma medic plus supliment foaia matricola, vizate la ministerul educ in bucuresti str spiru haret nr 10. se depun luni-vineri 9-11 si se iau in aceeasi zi 12-14. trebuie si o adeverinta de autentificare pe care o iei de la rectorat.
2.certificat european de nastere
3.cazier
4.certificat good standing . de la colegiul medicilor.
5.certificat conformitate.
1,2,3,5 trebuie apostilate la prefectura
apoi toate traduse la orice traducator autorizat ,legalizate.
pasaportul daca nu are lb germana pe el trebuie tradus si el,si sa nu expire mai devreme de 6 luni.
diploma,suplimentul,certificat nastere,certif de conformitate trebuie apostilate la camera notarilor.
6.diploma de b2
Mai este necesara si o hartie de la spital in care este scris :
- fie ca veti fi angajati acolo si va trebuie Approbation
- fie ca poti lua Approbationul dar in spital nu mai sunt locuri libere , asta dupa desfasurarea Hospitationului, si atunci medicul isi ia singur Approbationul si isi cauta job.

65) conteaza la ceva daca dam sau nu Rezidentiatul in Romania pt Germania?
* Rezidentiatul facut in Germania este recunoscut in Romania, in cazul in care am vrea vreodata sa ne intoarcem? iar la sfarsit se da exam de specialitate, nu i asa?
Raspuns: nu conteaza la absolut nimic daca se da ex de rezident in Romania. daca aveti cativa ani de munca ca si medici in romania,va puteti in schimb echivala vechimea pt a fi angajati in germania pe un salariu superior conform vechimii. Rezidentiatul facut in Germania e valabil in Romania numai impreuna cu examenul de medic promar,Facharzt sustinut in Germania si obtinut titlul. Nu vi se recunoaste nimic daca de ex faceti 2-3 ani pe o specializare in Germania si apoi va intoarceti in Romania.

66) Actele necesare pentru Approbation Duesseldorf:
Für den Antrag auf Erteilung der Approbation gem. § 3 Abs. 1 Bundesärzteordnung werden die nachfolgend aufgeführten Unterlagen benötigt:

- schriftlicher Antrag der Antragstellerin / des Antragstellers in deutscher Sprache - bitte unterschreiben

- amtlich beglaubigte Kopien der Nachweise über eine abgeschlossene ärztliche Ausbildung; Diplom, ärztliches Prüfungszeugnis oder sonstige ärztliche Befähigungsnachweise sind im Original oder in amtlich beglaubigter Ablichtung - fremdsprachige Urkunden bedürfen der Übersetzung einer in der Bundesrepublik Deutschland gerichtlich ermächtigten Person - vorzulegen.
Sind die Urkunden von einem Nicht-EU-Mitgliedstaat ausgestellt, so hat die Antragstellerin / der Antragsteller die Übersetzung durch die deutsche Auslandsvertretung in seinem Heimat- oder Herkunftsland beglaubigen zu lassen (Überbeglaubigung). Hiervon kann in besonderen Einzelfällen ausnahmsweise abgesehen werden, wenn die inhaltliche Übereinstimmung der Übersetzung mit dem Original von einem in der Bundesrepublik Deutschland gerichtlich ermächtigten Übersetzer bestätigt worden ist,

- Bescheinigung der obersten Gesundheitsbehörde des Studienlandes aus der hervorgeht, dass die vom Antragsteller erworbene ärztliche Ausbildung nach der EU – Richtlinie 2005/36/EG abgeschlossen wurde oder dass die Antragstellerin / der Antragsteller in den letzten fünf Jahren mindestens drei Jahre rechtmäßig, in Vollzeit und selbständig den Berufs des Arztes ausgeübt hat,

- Bescheinigung der obersten Gesundheitsbehörde des Studienlandes aus der hervorgeht, dass gegen die Antragstellerin / den Antragsteller keine disziplinarrechtlichen oder berufsrechtlichen Schritte eingeleitet wurden oder dies beabsichtigt ist,- amtlich beglaubigte Kopie des Zeugnisses (neuesten Datums!) über die zuletzt ausgeübte ärztliche Tätigkeit (adeverinta de la locul de munca-spital),

- amtlich beglaubigte Kopie des Reisepasses,

- Lebenslauf mit Lichtbild, (in dem Lebenslauf sind der Studiengang und der berufliche Werdegang lückenlos darzulegen) - bitte unterschreiben

- Führungszeugnis der Belegart O (cazier), das nicht früher als einen Monat vor der Antragstellung ausgestellt sein darf (zu beantragen beim zuständigen Einwohnermeldeamt), bei ausländischen Bewerbern entsprechende amtliche Bescheinigung des Heimat- oder Herkunftslandes mit deutscher Übersetzung von einer in der Bundesrepublik Deutschland gerichtlich ermächtigten Person,

- eine ärztliche Bescheinigung, wonach "aufgrund ärztlicher Untersuchung keine Anhaltspunkte dafür vorliegen, dass Herr / Frau ... in gesundheitlicher Hinsicht zur Ausübung des ärztlichen Berufs ungeeignet ist (bitte genauen Wortlaut beachten). Die Bescheinigung darf nicht früher als einen Monat vor Antragstellung ausgestellt sein, - bitte mit Datum, Unterschrift und Arztstempel versehen lassen -,
Es wird darauf hingewiesen, dass das Attest vom Hausarzt, jedoch nicht von verwandten oder verschwägerten Ärzten oder aber vom (künftigen) Arbeitgeber ausgestellt werden darf.

- eine von der Antragstellerin / dem Antragsteller schriftlich abzugebende Erklärung, dass gegen sie / ihn "kein gerichtliches Strafverfahren, staatsanwaltschaftliches Ermittlungs¬verfahren oder Berufsgerichtsverfahren anhängig ist" (bitte genauen Wortlaut beachten),

- amtlich beglaubigte Kopie des Nachweises über ausreichende Deutschkenntnisse in Wort und Schrift; diese kann erbracht werden durch eine Bescheinigung eines Sprachinstituts, sofern mindestens Sprachkenntnisse der Stufe B2 des „Gemeinsamen Europäischen Referenzrahmens für Sprachen bescheinigt werden. Die Vorlage einer Teilnahmebescheinigung reicht nicht aus,

- Anstellungsbestätigung einer ärztlichen Praxis oder einer Klinik im Regierungsbezirk Düsseldorf oder eine Erklärung, dass Sie beabsichtigen, Ihre ärztliche Tätigkeit im Regierungsbezirk Düsseldorf ausüben zu wollen.

- ggf. amtlich beglaubigte Ablichtung der Urkunde über die Verleihung des Doktorgrades einerstaatlichen oder staatlich anerkannten Hochschule in Deutschland oder in einem anderen Vertragsstaat des ER einschließlich der Europäischen Hochschulen in Florenz und Brügge sowie der Päpstlichen Hochschulen in Rom oder der vom zuständigen Landesminister (in Nordrhein-Westfalen ist dies das Ministerium für Wissenschaft und Forschung) erteilten Zustimmung zur Führung eines im Ausland erworbenen akademischen Grades im Geltungsbereich der BÄO, soweit diese aufgrund von Äquivalenzabkommen mit der Bundesrepublik Deutschland nicht zustimmungsfrei gestellt ist.

- Erklärung, dass die Antragstellerin / der Antragsteller in keinem anderen Bundesland der Bundesrepublik Deutschland einen Antrag auf Erteilung der Approbation gestellt hat oder stellen wird,


Hinweis:

Fremdsprachige Urkunden bedürfen in jedem Fall der Übersetzung einer in der Bundesrepublik Deutschland gerichtlich ermächtigten Person.

Reichen Sie bitte keine Originale, sondern nur amtlich beglaubigte Kopien ein.

Des Weiteren mache ich darauf aufmerksam, dass die Erteilung der Approbation als Arzt erst nach bestandener Deutschkenntnisprüfung in meinem Hause erfolgen wird.

67. in ce consta examen pt Approbation in Düsseldorf ?
Interviul decurge intr-o maniera profesionala, cu 2 persoane in general.
proba 1 - un text medical - 4 intrebari
in scris, fiind urmarite intelegerea ideilor principale ale textului
proba 2 - un articol de specialitate - cam 15 intrebari,
proba 3 - anamneza pacient, insa strans legata de articolul de la proba 2, si trebuia sa-i
explici pacientului ce urmeaza sa examinezi.

68. Profesori de limba germana?
ce spun colegii : "dl Ovidiu Constantinescu. Eu zic ca este ideal pentru cineva care e incepator, avand f multa rabdare. In plus, tariful sau este foarte avantajos(cred eu) 25 Ron/ sedinta de 2h."
prima profesoara cu care am facut eu germana pe skype : https://www.facebook.com/florica.voicu.5?fref=ts
cea de.a doua profesoara cu care am facut in privat lb germana : https://www.facebook.com/doniz.radu?fref=ts

69. Tot pentru traduceri ( vezi si nr 48 si 58)
Oana Avornicesei,este undeva pe Sti 13Septembrie,nr95,bl85,ap45

70)unde se poate calcula salariul de medic?
http://oeffentlicher-dienst.info/aerzte/kommunal/
crivac
Site Admin
 
Posts: 6
Joined: Sun Aug 26, 2012 9:30 am

Return to Continut

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron